אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

מתכונים לפסח

לא כל המתכונים לפסח מסובכים

בכל פעם שחג הפסח מתקרב אני שומעת את אותן התלונות. "איך אכין עוגה בלי קמח, זה בטח מה זה מסובך ולא טעים?", "אני לא סובלת מרגישות לגלוטן, אז למה אני צריכה לוותר על קמח?", "אולי כדאי לשכתב את התנ"ך ולהחזיר את הקמח לשולחן החג, למה אנחנו צריכים לחיות כמו בני ישראל במדבר, עברו כבר אלפיי שנים?". "איך אצליח להעביר שבועיים שלמים של אוכל נטול קמח? אין לי מושג!". "בכל פסח אני בורח לחו"ל, אין מצב שאני לא אוכל לחם". 

יש חיים בלי גלוטן!

נראה שאנחנו הישראלים אוהבים לקטר, אנחנו אלופי העולם בתלונות למרחקים קצרים. אם הייתה תחרות של קוטרים היינו לוקחים את מדליית הזהב, בלי להזיע בכלל. מדהים איך בתקופה שבה כל כך הרבה אנשים סובלים מרגישות לגלוטן וכבר יש כל כך הרבה תחליפים איכותיים לקמח אנשים עדיין סבורים שמתכונים לפסח הם מסובכים או לא טעימים. כאימא לשני בנים שרגישים לגלוטן אני עובדת כל השנה עם מתכונים לפסח, רובם לא מסובכים והם גם מאוד טעימים. ואני בכלל לא מדברת על הקילוגרמים שהשלתי מאז שגילינו שהבנים רגישים לגלוטן.

יש עוגות וקינוחים נפלאים לפסח, יש מנות ראשונות מהממות ופשוטות שגם הן נטולות קמח, יש מנות עיקריות מעלפות ויש היום אפילו בירות בלי גרם אחד של גלוטן. גם לא צריך לחפש יותר מדי מתכונים לפסח שכאלו, הם בכל מקום ברשת, רק צריך לצאת מהקונספציה המוטעית ש'אין חיים בלי גלוטן'.

אז לכל הספקנים והמצקצקים הבאתי הוכחה חותכת. הנה מתכון לפסח לעוגת שוקולד משגעת שאני מכינה לאורך כל ימות השנה. העוגה לא רק קלה להכנה היא גם נטרפת בתוך יום-יומיים גג. עכשיו שפסח קרב ובא, כדי לכם לנסות אותה, אתם לא תתחרטו, מילה שלי.

עוגת שוקולד עשירה לפסח – ללא גלוטן / אתר סוגת

הרכיבים הדרושים:

תבנית קוגלהוף

400 גרם שוקולד מריר מעל 60% – לקצוץ

200 גר' אגוזי מלך או אגוזי לוז – לטחון דק

3 כפות שמן

מיכל שמנת מתוקה

1 כוס שוקולד נוטלה

3 כפות שמן

6 ביצים – להוציא אותם מהמקרר שעה וחצי לפני ההכנה

חצי כוס סוכר לבן

כף ליקר

לעיטור:

דובדבני אהבה, קרם שוקולד או אבקת סוכר

ההכנה:

  • ערבבו במעבד מזון את השמן עם האגוזים הטחונים על לקבלת תערובת חלקה.
  • בסיר אדים כפול (סיר בן מארי) המיסו את השוקולד המריר. כאשר כל השוקולד נמס הסירו מן האש. 
  • לסיר השוקולד הוסיפו את הנוטלה, הליקר ואת תערובת האגוזים וערבבו היטב היטב.
  • בקערת מיקסר הקציפו את הביצים והסוכר. לאחר מכן הוסיפו אותם לתערובת השוקולד וערבבו בעדינות.
  • הקציפו גם את הקצפת המתוקה בקערה נפרדת. הוסיפו את הקצפת לתערובות בתנועות קיפול.
  • הדליקו את התנור ל-170 מעלות.
  • שמנו את תבנית הקוגלהוף.
  • צקו לתוך התבנית המשומנת את התערובת.
  • הכניסו לתנור ואפו למשך כשעה או עד אשר קיסם שננעץ בלב העוגה יוצא נטול פירורים לחים.
  • כבו את התנור אך השאירו את העוגה בתנור הכבוי למשך חצי שעה.
  • הניחו לעוגה להצטנן.
  • כשהיא קרה צפו אותה בקרם השוקולד ופזרו אבקת סוכר. אפשר לשלב גם דובדבני אהבה.

פשוט ללקק את האצבעות. 

בתאבון וחג פסח שמח!