אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

6 סיבות טובות להכין את המתכונים שלכם ולא לקנות אוכל בחוץ

בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי בכל מיני דיונים, לעיתים ויכוחים ערים מאוד, עם חברים ואנשים אחרים באשר להעדפה שלי להכין את האוכל שלי בעצמי. יש לי את המתכונים שלי, יש לי את ההעדפות הקולינריות שלי ואני תמיד מוכן לקום מהספה,  המחשב או מהסמארטפון כדי להכין אוכל. אני מעדיף זאת על פני רכישת אוכל קנוי או הליכה למסעדה ונראה שזה מקומם לא מעט אנשים מסביבי. בדיוק בשל כך בדיוק החלטתי לרכז את כל היתרונות שבהכנת מתכונים ביתיים בכתבה אחת, בתקווה שאוכל לשכנע עוד ועוד אנשים לקחת שליטה על התפריט שלהם.

זה חוסך לי המון זמן. יכול מאוד להיות שנראה לכם שלהגיע לאיזה דוכן אוכל או מסעדה, להזמין שם אוכל בטייק אוויי ואז לנסוע הביתה זה משהו שחוסך לכם זמן אך במציאות החשבון הזה לא נכון. במציאות, הרבה יותר חסכוני בזמן להכין את האוכל שלכם בבית ובמיוחד אם אתם יודעים לתכנן נכון מראש. יש כל כך הרבה מתכונים קלים להכנה שכדי להכין אותם תצטרכו בין 10 ל – 30 דקות, זה פשוט מדהים. ואם אתם מאלו שאוהבים דווקא מתכונים מאתגרים יותר ולכן משך ההכנה שלהם הוא ארוך יותר, תמיד תוכלו להכין את המנות האלו בכמויות גדולות ולהקפיא, כדי לאכול בעתיד.

זה חוסך לי כסף, המון כסף. לא משנה איך תהפכו את זה הכנת אוכל בבית היא הרבה יותר חסכונית ומשתלמת מבחינה כלכלית מאשר לאכול בחוץ. כי כאשר אנחנו אוכלים בחוץ אנחנו משלמים לא רק עבור האוכל שמוגש לנו על הצלחת, אנחנו משלמים גם את ההוצאות של בעל המסעדה או הדוכן. אנחנו משלמים על התאורה, על המים, על השכירות שמשלם בעל המסעדה, על צוות העובדים ובנוסף אנחנו גם צריכים להשאיר טיפ עבור השירות. בנוסף, קניית אוכל בחוץ או סעודה במסעדה גם דורשים מאיתנו לבזבז כסף על דלק ונסיעות וחניה. בסופו של יום כל אלו מתקבצים לכדי סכום מאוד גבוה מזה שהיינו משקיעים לו היינו מכינים את האוכל בעצמנו, בבית.

אין חשש לאלרגיות. הכנת אוכל בבית, בעצמנו, מועילה במיוחד אם יש איזה חבר במשפחה שסובל מאלרגיות או סובל מרגישות לחומרי גלם מסוימים. כולנו מכירים את האזהרות על אוכל קנוי כגון "עלול להכיל בוטנים" או "ייתכן והמוצר בא במגע עם מוצרי חלב". מקרים כגון אלו ממחישים עד כמה השליטה שלנו נמוכה ברכיבים ובחומרי הגלם של אוכל קנוי. אבל כאשר אנחנו מכינים את האוכל בעצמנו אנחנו יכולים להחליט שלא להכניס לאוכל רכיבים שגורמים לאלרגיות וכך להימנע מטעויות מיותרות ומסוכנות.

זה הרבה יותר בריא. אין מה לעשות במציאות אוכל קנוי הוא עשיר יותר בשומן, מלח וסוכר. אך כאשר אנחנו מכינים בעצמנו את האוכל אנחנו יודעים בדיוק מאילו רכיבים וחומרי גלם מורכב האוכל ואנחנו יכולים לשלוט ברכיבים לא בריאים כמו שמן, סוכר, מלח ודומיהם. לכן זו גם האופציה הבריאה ביותר. אין לנו שליטה בכמות השמן שבצ'יפס של מקדונלס אבל יש לנו שליטה מלאה בכמות השמן שנכניס לתפוחי האדמה האפויים בתנור שנכין עבור עצמנו.

בקרת כמות. מסעדות, דוכני מזון ורשתות מזון מהיר רבים מציעים לנו מנות גדולות מאוד (עם אפשרות להגדלה, כמובן), גדולות מאוד מן הדרוש לנו. הבעיה היא שכאשר יש לפנינו אוכל אז גדל הסיכוי שנאכל את כולו. אך כאשר אנחנו מכינים את האוכל בעצמנו אנחנו יכולים לבקר ולשלוט גם בכמויות האוכל שנצרוך, וזה חשוב גם לבריאות וגם לגזרה.

ה"ביחדנס". לבסוף כאשר אנחנו מכינים אוכל בבית וגם אוכלים אותו שם אנחנו מתגבשים ומחזקים את ה"ביחדנס" של המשפחה. וכאשר כל המשפחה אוכלת ביחד יש יותר תקשורת בינאישית, יש פחות בעיות בנושאי תזונה ומשקל וגם מעניקים דוגמה אישית לילדים. כך הילדים לומדים לבשל בעצמם, לבחור נכון חומרי גלם, לשוחח, להקשיב לזולת ולהיות עצמאיים.

שיהיה בתאבון ולבריאות!