אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

אספני אומנות – תחביב מיותר ויקר או כסף טוב?

אנשים שמעוניינים להתחיל לאסוף אומנות, מנווטים בשטח שנראה בלתי עביר ושאינו בטוח. הם מתבוננים בהצלחת אספני אומנות אחרים שהצליחו, ומציבים לעצמם מטרה להגיע לרמה זו. חשוב רק לזכור שכל האספנים המבוססים היו צריכים להתחיל איפשהו. המפתח הוא להשקיע בלמידה, הכנה ופיתוח של כישורים וביסוס מערכות יחסים מקצועיות לאורך התהליך. השאלה הראשונה שאתם צריכים לענות עליה קשורה לאם אתם מעוניינים להיכנס לתחום במטרה לשלב אותו בשעות הפנאי שלכם, כלומר ממש בתור תחביב או שאתם רוצים לעשות מזה כסף. מטרת מאמר זה היא להפוך את התהליך למובן וברור, ולספק את הכלים הדרושים כדי לצאת למסע אל עולם האומנות.

מאיפה מתחילים?

ובכן, בין אם המטרה היא להתחיל עם קלפי פוקימון למכירה, לאסוף ענתיקות ורהיטים ישנים או להתכונן לרכישה הגדולה הראשונה שלכם, חמשת הטיפים הבאים מסייעים לאספני אומנות מתפתחים להתכונן להצלחה ולהפוך את התחום הזה להרבה יותר מתחביב.

1. הבנת הטעם האישי

הצעד הראשון לקראת תחילת עיסוק באיסוף אומנות הוא קבלת תחושה אמיתית של הטעם האומנותי האהוב.

מומלץ לבקר בכמה שיותר מוזיאונים, ירידי אומנות וגלריות, לסרוק חפצי אומנות למכירה באתרי אינטרנט גדולים, לקבוע את הנושאים, הערוצים וסגנונות האומנות שמתאימים לכם על מנת שתוכלו להתחיל לאסוף. תוכלו גם לעקוב ברשתות החברתיות אחרי חובבי אומנות מושבעים ברחבי העולם, הזדמנות נפלאה להכיר את התחום לעומק.

2. הכרת השוק

זהו שלב חיוני. כדי לקבל מחיר הוגן ולהבין את ערך עולם האומנות, יש להשקיע עבודה לחקירת שוק האומנות. כדי להתחיל, מומלץ לעיין בכל קטלוגי המכירות הפומביות, אתרי הגלריות וספרי איסוף האומנות שאתם יכולים להשיג.

חשוב לשאול סוחרים ואספני אומנות אחרים שאתם מעריכים את חכמתם, וללמוד את גובה התעריפים שגלריות ואמנים שונים גובים. סעו לירידי אומנות כדי לראות מה אספני אומנות אחרים קונים, כי רכישה מושכלת היא הרכישה הטובה ביותר.

3. בניית מערכות יחסים מקצועיות

אין זה סוד שבעולם האומנות, משתלם להיות חברתי. בניית קשרים עם אוצרי אומנות ובעלי גלריות מספקת לכם גישה למידע על אמנים וטרנדים חדשים. שיטה נוספת לבניית מערכות יחסים היא באמצעות תמיכה באומנויות. איסוף אומנות הוא תהליך, ואחת השיטות הטובות ביותר להאיץ את התהליך היא להפוך לפטרון בו זמנית.

יש לתרום כל מה שאתם יכולים, כי ככל שאתם מרשים לעצמכם לתת יותר, כך יש יותר הזדמנויות ליצור אינטראקציה עם אוצרים ופטרונים אחרים.

4. קביעת תקציב

יועצי השקעות מאמינים שנקודה זו חיונית, ומציעים לזכור כמה שיקולים שמשפיעים על מחירי יצירות אומנות. כך, לדוגמא, רכישה ישירות מאמן נחשבת ברוב המקרים לזולה יותר בהשוואה לרכישה דרך גלריה או מכירה פומבית, שנחשבים לשווקים משניים.

כמו כן, גלריה יוקרתית עשויה לגבות סכומים גבוהים יותר מגלריות פחות מבוססות. שיקולים אחרים כוללים את הערך הנדיר של היצירה, הערוצים המשמשים להפצתה והתקופה בה האמן יצר את היצירה. כל השיקולים האלו משפיעים על המחיר.

חשוב לקחת בחשבון את עלויות התקציב כמו ביטוח, משלוח, מסגור, עמלות הקונה על רכישות במכירה פומבית, והוראות טיפול מיוחדות.

5. שכירת שירותי יועץ אומנות

יועצי אומנות מסייעים לאספני אומנות באמצעות בקיאות בתעשייה, מערכות יחסים מקצועיות וניסיון מקצועי. בשכירת שירותי יועץ אומנות, יש להבין תחילה את מבנה שכר הטרחה שלו ולכלול את העלות בתקציב.

לסיכום, הכרה של התחום לעומק לצד יצירת שיח עם אנשים רלוונטים יכולה לעזור לכם בתהליך ובכניסה לעולם הזה של אספנות אומנות.