אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

מהו ניתוח הרמת סינוס ומתי הוא נחוץ?

בעשור האחרון תחום הרפואה באופן כללי ורפואת השיניים באופן ספציפי, עבר המון שינויים, הן בהיבט הטכנולוגי והן בהיבט של יעילות הטיפולים השונים והפחתת הסיכונים הכרוכים בהם. היום יש מגוון רחב של טכנולוגיות המסייעות לרופאי השיניים לשמור על בריאות הפה והשיניים. אחד התהליכים המוכרים בתחום נקרא הרמת סינוס. למעשה, כאשר משתילים שתלים דנטליים, מה שמאפשר למטופלים להנות מחיוך מושלם במראה טבעי, לעתים נוצר מצב של מגבלות, לרוב אנטומיות ואז יש חשש שהשתלים יחדרו את העצמות ויפגעו בסינוסים.  מדובר בהליך יחסית שגרתי שמאפשר למטופלים לעבור את הליך ההשתלה בצורה אופטימלית ומוצלחת.

איך זה בעצם מתבצע?

הרמת סינוס הוא הליך כירורגי שהמטרה שלו היא בעצם להגדיל את גובה העצמות לפני שמבצעים השתלת שיניים ממוחשבת. ההגדלה נעשית על חשבון חלל הסינוס. השתלים בעצם מאפשרים לרופא להחזיר למטופל חיוך עם מלוא השיניים, לאחר שאלו ניזוקו כתוצאה מטראומה, תאונה, מצב פיזיולוגי בעייתי, מחלה בחניכיים ועוד, זאת מבלי שיהיה צורך בשיניים תותבות. חשוב לדעת כי לפעמים כמות העצם באזורים המיועדים להשתלה לא תספיק ואז לא ניתן לבצע השתלה רגילה. במצבים כאלה רופאי השיניים יחליפו את העצם מתחת לרירית שתפקידה לצפות את הסינוסים בדיוק איפה שהשתלים יונחו.

כמה זמן נמשכת הפרוצדורה הרפואית הזו?

הניתוח נמשך בממוצע שעה.

מה ההבדל בין הרמת סינוס סגורה להרמת סינוס פתוחה?

השיטה הסגורה מתבצעת כאשר המחסור בעצם יחסית מינורי והתהליך הוא לא מאוד פולשני. תהליך זה מתבצע כאשר דוחקים את הסינוס דרך הפתח שמייצר הרופא המטפל במטרה להשתיל את השתל ואז דוחסים את תחליף העצם לסינוס. יש מצבים בהם אפשר לעשות שימוש בפתח ולהשתיל את השתל בצורה ישירה. השיטה הפתוחה מורכבת יותר והיא מתבצעת כאשר יש מחסור גדול בעצם.