השעון מצלצל. העיניים נפתחות לאיטן. זמן לקום. בעוד יש כאלה שהקפה הוא הדבר הראשון שהם דואגים לו בבוקר, בין אם זה ללחוץ על הקומקום של המים הרותחים ובין אם להדליק את מכונת הקפה, אחרים שוטפים שניה פנים ושיניים, וזה הדבר הבא שהם עושים. הריח, התחושה הזו של ההתעוררות, אולי איזו עוגיה או משהו אחר נחמד ליד. אין כמו קפה טוב בשעות הראשונות של הבוקר. אז אם גם אתם אוהבים קפה, בין אם בבוקר ובין אם בשעות אחרות, הנה 5 טיפים להכנת קפה איכותי בבית.
השקיעו במכונה וקפסולות איכותיות
השוק מוצף במכונות קפה כל מותגים שונים. ככל שהמכונה שתבחרו תהיה איכותית יותר כך הקפה יהיה איכותי יותר. זה לא אומר שאתם צריכים לקנות את המכונה היקרה ביותר או את זו שטוחנת את הקפה בפולים, אבל בהחלט שווה להשקיע בקפסולות טובות כמו למשל קפסולות סטארבקס או מותג אחר מוכר. אלה ספציפית מגיעות במגוון של טעמים, עוצמות, מרקמים וארומות.
אוהבים הפוך? מקציף שעושה עבודה זה MUST
כמו שיש המון סוגים של מכונות קפה והמון סוגים של קפסולות ותערובות, יש גם לא מעט סוגים של מקציפים. אנחנו דווקא ממליצים על הפרדה בין המקציף לבין המכונה. אם אתם אוהבים את הקפה שלכם חם מאוד, חפשו מקציף שמחמם את החלב כמו שצריך. זה מאוד משתנה בין מקציף למקציף ולכן אם ניתן לבדוק את זה כמו שצריך, עדיף.
אל תתנו לאספרסו לעמוד
הבוקר של כולנו עמוס וגדוש בדברים. רובנו צריכים לארגן את עצמנו די מהר כדי לצאת בזמן לעבודה או להגיע לפגישה, ויש גם מי שמארגן את הילדים ומפזר במסגרות. יחד עם זאת, קפה שעומד יותר מכמה שניות נוטה ליפול והוא כבר לא טעים כמו ברגע שיצא מהמכונה. לכן, כדאי ואף רצוי לפנות עוד כמה דקות, אולי אפילו לכוון את השעון עשר דקות מוקדם יותר ולשתות את הקפה שלכם חם, כמו שהייתם שותים אותו בבית קפה.
אפילו המים משפיעים על איכות הקפה
לא כולם יודעים את זה, אבל המים שאנחנו שותים ביחד עם הקפה, משפיעים על האיכות שלו. לכן, עדיף שתבחרו לעשות שימוש במים סופר איכותיים ומסוננים. מים כאלה מדגישים את טעם הקפה ולכן זו השקעה כדאית.
בחרו כוס מתאימה
במקום לבחור את הכוס הראשונה שאתם מזהים בארון, השקיעו בבחירה. אם למשל אתם שותים קפה הפוך, העדיפו כוס רחבה או ספל גדול. הסיבה לכך היא משום שבקפה הפוך אנחנו מבססים את הטעם על החלב המתקתק וזה מייצר חוויה הרבה יותר עמוקה וטובה. עוד טיפ קטן ששווה לאמץ וקשור ספציפית לכוס. אם אתם אוהבים שהקפה שלכם חם, תוכלו לחמם את הספל לפני שאתם מורידים את האספרסו או שמים את האבקה של הקפה . העיקרון הוא כזה. במידה והפרשי הטמפרטורה בין הקפה לבין הכוס גדול מדי, כלומר הכוס מאוד קרה, זה פוגע בטעם ובריח של הקפה.
ועוד כמה טיפים חשובים שכדאי להכיר
בנוסף ל 5 טיפים להכנת קפה איכותי בבית שפירטנו לכם יש מספר טיפים קטנים שישדרגו לכם את החוויה:
- קפה המאוחסן בקפסולות נשמר בצורה הטובה ביותר. אם בכל זאת, בחרתם לאחסן את הקפה שלכם בקופסא, חשוב שהיא תהיה הרמטית לגמרי. כך אתם שומרים ומשמרים את טעם הקפה.
- כדאי לשים את הסוכר בהתחלה ורק אחרי זה להוסיף את האספרסו משום שזה שומר על הקרמה המיוחדת של הקפה.
- עדיף שלא לעשות שימוש בכפית ולאפשר ערבוב טבעי בין כל המרכיבים.
- ניתן לשלב אבקת קינמון או וניל אמיתי ממקל וניל להעצמת טעמים.