אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

מעטפת בנין כפולה – יתרונות על גבי מעטפות בנין רגילות?

אי אפשר להתעלם מהחום הגדול שנוחת עלינו ולא פוסח על אף אחד מאיתנו. חודשי החורף הקרים, הפכו בשנים האחרונות להיות אביביים, וחודשי הקיץ שהיו ידועים בתור חודשי קיץ קשים – הפכו להיות חודשים חמים וקשים הרבה הרבה יותר. מעטפת בנין כפולה היא טכנולוגיה בתחום הבניה הירוקה, טכנולוגיה שבאה במטרה לסייע לנו בתחומי בניה רבים. לאורך השנים הומצאו ונוספו טכנולוגיות רבות בעולמות הבניה – טכנולוגיות שבאו לייעל על הבניה, להפוך את הבניה לירוקה יותר וסביבתית יותר, וכיוצא בזאת. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע נוסף על מעטפת כפולה – ועל היתרונות השונים של הדבר.

מעטפת בנין כפולה – מה זה ומה הפתרון שטכנולוגיה זו מנסה להביא יחד איתה?

הבעיה הגדולה בסגנונות הבניה בארץ – זה העובדה שבמרב המקרים, שיטת הבניה בישראל (שיכולה להיות מערבית ומתקדמת) אינה מתאימה לתנאים האקלימיים והתנאים השונים שקיימים בארץ. טכנולוגיית המעטפת הכפולה, היא טכנולוגיה שבאה במטרה להתאים את סגנון הבניה בארץ לאקלים ולתנאי מזג האוויר בישראל. המודל של מעטפת בנין כפולה, הוא מודל אשר מורכב מקירות מסך כפולים, קירות שמסייעים לאוויר לעבור בתוך המבנה, ובשל כך הוא מאפשר לאותו אוויר לקרקר בצורה נהדרת את המבנה או הבניין. על הדרך, מדובר על טכנולוגיה שגם מונעת התחממות יתר של המבנה. תוכלו למצוא מאפיינים רבים ופירוט מלא על טכנולוגיית מעטפת בנין כפולה באתר של Alcon.

האם יש למעטפת בנין כפולה יתרונות על גבי המעטפת הרגילה?

למעטפת בנין כפולה יש חד משמעית יתרונות ברורים על גבי המעטפת הרגילה והקלאסית של הבנין. יתרונות אלה, הם יתרונות סביבתיים, אקלימיים, וכאלה שמתייחסים להתאמה של אופי הבניה לאופי המדינה בה נמצאת הבניה.

מה עוד חשוב לדעת בעניין?

שבוחרים לתכנן מבנה, אין ספק כי המעטפת היא חלק בלתי נפרד מתכנון. יחד עם זאת, חשוב לעשות הפרדה ולהבדיל בין מבנה שבונים מאפס ואז מתכננים את המעטפת בדיוק רב למאפייני המבנה ולתקציב שלנו, לבין מבנה שמחדשים או משפצים אותו מכל מיני סיבות – אסתטיות ו/או בטיחותיות ואז בוחרים את המעטפת בהתאם לצורך הספיציפי של החידוש. בכל אופן, תמיד כדאי להיעזר בחברה מקצועית בעלת ידע, ניסיון, שם ומוניטין בתחום. אחד הדברים הכי חשובים הוא בחירת חומרי הגלם של המעטפת. יש היום עדיפות לבחירת חומרים עמידים, חזקים, כאלה אשר מספקים מענה מלא גם מבחינה האיטום, וגם מבחינת הבידוד, כלומר, מצד אחד חוסמים חדירה של מי גשמים ומונעים בכך רטיבות ונזילות, מצד שני מספקים בידוד תרמי טוב ומאפשרים לחסוך באנרגיה. כדאי להתייחס לבחירת החומרים השונים גם בהיבט העיצובי כמובן ולקחת בחשבון את הסגנון שאנחנו רוצים ליצור.