אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

איבוד קול

אנשים עלולים לאבד את הקול שלהם בשל מגוון רחב של סיבות או בעיות. הצרידות עלולה להופיע כתופעת לוואי של מחלה בגרון או במיתרי הקול או כשהיא עומדת בפני עצמה כשהיא פשוט קורית ללא כל הכנה מוקדמת. איבוד קול עלול לקרות לילדים ומבוגרים כאחד וחשוב מאד לדעת מה לעשות במידה וזה קורה. מצד אחד – לא תמיד מדובר בעניין רפואי שמצדיק הגעה דחופה לרופא או קבלת תרופה. מצד שני – תמיד כדאי שרופא יבדוק ויוודא שאין בעיה רפואית שאיבוד הקול מתלווה אליה. יש כמה וכמה דרכים להתמודד עם איבוד הקול וחשוב מאד שכל אחד שחווה את זה יידע בדיוק מה לעשות במידה וזה קורה לו. כיום יש לא מעט תרופות ותכשירים להקלה על תסמינים של מכאוב בגרון שעלול להגיע ביחד עם איבוד קול.

 

איך מתמודדים עם איבוד קול?

אחרי ששוללים כל בעיה רפואית או בריאותית אפשר לחשוב על דרך להקל על המאמץ בגרון ועל התחושות שחווים בעת איבוד הקול. יש גם תרופות סבתא לצרידות שאפשר וכדאי לחשוב עליהן והן בהחלט יכולות להיות יעילות ולסייע רבות – מיץ מאגסים מורתחים, תה עם דבש ולימון, שתיית חליטות שמכילות מגוון צמחים או עשויות מהם וחשוב מאד שכל מה ששותים יהיה פושר או חמים ולא חם מדי או רותח. יש מי שמגרגר מי מלח על מנת להרחיק חיידקים או מדליק בחדר מכשיר אדים שיש בו כמה טיפות של שמן אקליפטוס מרענן. כל אלה גם יכולים לסייע בהתגברות על הצרידות ובמידה והצרידות מלווה בכאבים או חוסר נוחות בגרון – בעזרת תרופות סבתא אלה אפשר יהיה להקל על התסמינים השונים.

 

החשיבות של טיפול עצמי – אסור להזניח שום בעיה

לפעמים איבוד קול יהיה רק אינדיקציה לבעיה רפואית חמורה יותר אך בהחלט יכולים גם להיות מקרים שבהם התופעה פשוט הגיעה בעצמה. כך או כך – חשוב מאד לשלול כל בעיה רפואית או בריאותית ולאחר מכן למצוא את התרופות או התכשירים שבעזרתם אפשר יהיה להרגיש יותר טוב ולחוש הקלה בתסמינים. עם הזמן הצרידות תיעלם והקול יחזור להיות בדיוק כפי שהיה קודם לכן. במידה וחושבים שיודעים ממה נגרמה הצרידות אפשר להיזהר בפעם הבאה וכך לדאוג שהצרידות לא תחזור. לא בזמן הקרוב ולא בכלל. בדרך כלל דיבור חזק או צעקות מתמשכות עלולות לגרום לצרידות אך כמובן שלא רק.

עוד בנושא:
פופולארי באתר: