התייעלות אנרגטית בהגדרתה היא בעצם הפחתה משמעותית של צריכה אנרגטית עבור ביצוע של פעולה או פונקציה מסוימת, החל משאיבת מים, ייצור מוצר או אפילו תאורה של מרחב מסוים. בין כל יתרונותיה, התייעלות אנרגטית מביאה לחיסכון אדיר בהוצאות שוטפות כאשר היא מיושמת בקרב ארגונים או חברות בעקבות צמצום צריכת האנרגיה, בעוד כי היא גם תורמת לביבה מאחר והיא מפחיתה את הזיהום הנובע מאותה צריכת אנרגיה באופן משמעותי. אז מה עוד עליכם לדעת על הנושא וכיצד תוכלו ליישם אותה עבור הארגון שלכם? בכתבה זו תוכלו למצוא כל מה שצריך לדעת.
דרישות החוק של התייעלות אנרגטית
לפני שאתם מחפשים אחר יועץ סביבתי, איש מקצוע מומחה שיוכל לסייע לכם לשפר את האופן בו התייעלות אנרגטית מתבצעת בחברה או בארגון שלכם, הרי שעליכם להכיר לעומק את תקנות החוק בנושא זה. לפי תקנות אלו, ארגונים, מפעליהם ומוסדות ציבוריים וממשלתיים אחרים שצריכת החשמל שלהם היא גבוהה מאוד אמורים להכריז על ממונה אנרגיה שיסייע להם בין היתר בהגשת דוחות שנתיים אשר מתארים את צריכת האנרגיה ואף גם בחלק המקרים יהיה צורך לבצע מעין סקר העוסק בכל הנושא של התייעלות אנרגטית.
מה קורה אם לא עומדים בתקנות?
בעוד כי ברורים לנו היתרונות של עבודה עם ממונה שיכול לסייע לכם לשפר את רמת ההתייעלות בקרב הארגון או החברה שלכם, חשוב לציין כי לא מדובר על המלצה, אלא על חובה לכל דבר ועניין, מאחר ואיש מקצוע שכזה יוכל לעזור לכם לשמור על התקנות כהלכתן. במקרים בהם ארגון אינו עומד בתקנות אלו, הדבר עלול לבוא לידי ביטוי בקנסות מנהליים גבוהים שיוכלו להגיע עד לכדי עשרות אלפי שקלים.