אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

בדק בית לפני קניה – הצ'קליסט שיעזור לכם לעשות את זה נכון

בדק בית לפני קניה של דירה חדשה בהחלט עשוי לחסוך לכם לא מעט התעסקות בעתיד, וייתכן גם כי הדבר יבוא לידי ביטוי בחיסכון משמעותי בעלויות בטווח הארוך. אז מהו בדיוק בדק בית לפני קניה, מתי הכי כדאי לערוך אותו, והכי חשוב – איך עושים את זה נכון? בכתבה זו, המומחים שלנו יסבירו לכם כל מה שצריך לדעת על בדק בית לפני קניה וכל הסובב סביב נושא זה.

 

מתי הכי כדאי לערוך בדק בית לפני קניה?

בעת בה אנו מדברים על בדק בית לפני קניה, כדאי להבין כי תמיד נרצה לבדוק שהנכס עומד בכל התקנים, וכן גם כי אין ליקויי בנייה מהם נרצה להימנע. מנגד, במידה ויש – תמיד נרצה לגלות אותם, ולתקן אותם מוקדם ככל הניתן, כמובן רצוי לפני תאריך הכניסה המשוער. אמנם, לא תמיד נשים לב בכלל לליקויים או לדברים שיכולים להיות בעייתיים מבחינתנו, ולכן כדאי לערוך בדק בית מוקדם ככל הניתן. 

 

האם יש צורך לעשות זאת כשמדובר בדירה מקבלן?

רגע לפני שאתם בוחרים אנשי מקצוע נוספים להם אתם זקוקים כמו קונסטרוקטור, עליכם להבין כי חשוב לא פחות לבצע בדק בית לפני קניה של דירה חדשה מקבלן. נכון, יכול להיות שזה נשמע לכם מיותר – הרי מה כבר יכול להיות לא בסדר בדירה חדשה מהניילון? ובכן, יש לא מעט מקרים בהם עלולים להיות ליקויים גם בבניינים חדשים לגמרי, מאחר וקבלנים אמורים לעמוד בהמון תקנות וחוקים שונים. לא תמיד נבין בכלל את ההבדלים בין בנייה שעומדת בכל התקנות לבין בנייה אשר כוללת המון ליקויים, מאחר והם יכולים להיות גם בנוגע להבדלים בסוג החול מתחת לריצוף – ולכן נצטרך מקצוענים שיעזרו לנו, גם כשמדובר בדירה חדשה מקבלן. 

 

בדק בית – מה בודקים בעצם?

  • צנרת ורטיבות – בדיקת רטיבות זו הבדיקה הכי שכיחה, וכנראה מדובר בבדיקה הראשונה אותה החברה שתשכרו תבדוק.
  • איטום – חברת בדק בית אמורה לבחון את האיטום בכל רחבי הבית לעומק, ככה שתוכלו להיות בטוחים שהבית שלכם יהיה עמיד לאורך כל ימות השנה, ושהחורפים שלכם יהיו יבשים. 
  • קרינה וגז ראדון – גז ראדון הוא בעצם גז מסוכן במקרים בהם הוא נמצא בריכוז גבוה. כשמדובר בבתים צמודי קרקע או בדירות גן, חשוב לא פחות לבצע בדיקת גז ראדון. שימו לב, לא מדובר בהמלצה – אלא על חובה לכל דבר ועניין מבחינה בטיחותית.