אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

חופשה בחו"ל בימי קורונה – לנסוע או לא לנסוע?

הגילוי הגרסה החדשה של נגיף הקורונה הותיר ממשלות ברחבי העולם בכאוס תיירותי, עם זרם קבוע של הגבלות מוגברות של חופשה בחו"ל בימי קורונה, מאז שארגון הבריאות העולמי הכריז על הווריאנט החדש בנובמבר 2021. מעט ידוע על הווריאנט החדש, שנקרא אומניקרון, ועוד פחות ידוע האופן בו הוא משפיע על הנדבקים או על רמות היעילות של החיסונים נגדו.

עד כמה ההגבלות תלויות בממשלות?

תלוי במידה רבה. לא סתם אנו עדים לכך שבכל יום או יומיים משתנות ההנחיות. למשל, בישראל הממשלה כל הזמן מקבלת המלצות ודיווחים ממשרד הבריאות וממה שקורה במקומות אחרים בעולם. מדינה אחת שנחשבת אדומה ביום שאחרי יכולה להיחשב ירוקה. יחד עם זאת חשוב לציין כי ראשי ממשלות רבות אינם לוקחים סיכונים. יעדי נסיעות עיקריים עברו לחסימת טיסות ממספר מדינות בדרום אפריקה בעקבות גילוי הווריאנט אומניקורן, בעוד שאחרים מגבילים את הנסיעות מאזורים מושפעים, לאזרחים בלבד. כך שלתיירים שתוהים מה לעשות בדובאי, למשל, ההמלצות הן להמתין לשיפור תנאי הגבלות הנסיעה, הבדיקות, החיסונים והדרישה לבידוד. כמובן, שכאשר המדינה תהפוך שוב לרלוונטית, ניתן יהיה להנות מהסכם השלום שנחתם אל מול האמירויות ולטוס לאחד היעדים הפופולארים והמבוקשים בשנה האחרונה עבור ישראלים מכל העולם.

הנורא מכל עדיין לא חלף

מבחינת אנשים שמקווים שהתרחישים הגרועים ביותר של המגיפה כבר עברו והם יכולים סוף סוף לתכנן חופשה בחו"ל אחרי זמן רב, החדשות מגיעות כמכה חמורה. לא רק שאנחנו לא יכולים לקחת איתנו את הילדים, אלא גם נסיעה למבוגרים בלבד יכולה להסתכם בסופו של דבר כנפילה. הנה כמה מהחששות המשמעותיות ביותר שמטרידות אנשים שמתכננים חופשה בימי קורונה.

איך מדינות מגיבות לווריאנט החדש?

אפשר לסלוח למטיילים שמרגישים מאוכזבים. השאיפה להכנסת הגבלות כניסה חדשות ולביטול טיסות דומה מאוד להקפאה העולמית של הנסיעות שריסקה את קהילת התיירות הבינלאומית כאשר הקורונה החלה להתפשט בתחילת שנת 2020.

מקרים של אומניקורן נמצאו במספר יבשות, כשמדינות כולל גרמניה, קנדה, איטליה, הונג קונג וישראל דיווחו על מקרים חדשים. אבל רוב ההגבלות החדשות מתמקדות במדינות בדרום אפריקה. חלק מהמדינות מבטלות לחלוטין טיסות מכמה מדינות בדרום אפריקה, בעוד שאחרות מטילות הגבלות הסגר חדשות על מטיילים שמגיעים דרך יעדים מסוימים.

יפן נקטה בגישה מחמירה יותר, ומה-30 בנובמבר המדינה נסגרה לתיירים שאינם אזרחים, כולל סטודנטים בינלאומיים או אנשים שביקרו משפחות.

תכנון חופשה בחו"ל בימי קורנה למקומות מחוץ לאפריקה

מקרי הידבקות בקורונה הופיעו במדינות שונות מלבד אפריקה, מקנדה ועד אוסטרליה, כלומר, הגבלות נוספות מתחדשות בתדירות קבועה.

כפי שהכתיב מצב התיירות בשנת 2020, הנהלים עשויים להשתנות במהירות, ולכן מומלץ לנוסעים להתעדכן בחדשות האחרונות.

כמה זמן יימשכו ההגבלות?

מוקדם מדי לקבוע. הנשיא ג'ו ביידן הודיע לעיתונות שהחליט לנקוט בצעדי זהירות לגבי הווריאנט החדש, מכיוון שלא ידוע עליו הרבה פרט לכך שהוא מהווה מקור לדאגה משמעותית ונראה שהוא מתפשט במהירות.

זה המקרה גם במדינות אחרות, במטרה להאט את התפשטות הזיהומים כדי להבין את חומרת הווריאנט החדש, שלפי הדיווחים מדבק יותר, כמו גם להבין את עוצמת ההגנה של החיסונים, והכי חשוב להבין שהעולם נמצא ב"מירוץ נגד הזמן" עם גרסת הקורונה של אומניקורן.

תכנון חופשה בימי קורונה במונחי בטיחות נסיעות

יש עדיין מדענים רבים שאינם יודעים הרבה על הגרסה החדשה של נגיף הקורונה, אבל הצעד הטוב ביותר שכל אחד יכול לנקוט בו כרגע הוא להתחסן.

החיסונים מספקים הגנה חלקית לפחות, שתמיד עדיפה על אי הגנה. אמצעי הבטיחות החיוניים האחרים הם עדיין לעטות מסכה כשאתם בחוץ בפומבי.