אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

עודף חומציות בקיבה – אפשר וחשוב לטפל בזה

הקיבה שלנו חומצית מאוד ותנאים אלו נועד לצרכי קטילה של מרבית החיידקים שחודרים לגוף שלנו דרך המזון והשתייה שאנו צורכים. אלא שלעיתים מתרחש מצב בו נוצר עודף חומציות בקיבה ולאורך זמן, מה שעלול לגרום לנו למגוון תסמינים שפוגעים מאוד באיכות החיים וגורמים לנו לרוץ אל רופא הגסטרו. מה ההשלכות של בעיה זו על גופינו? וכיצד ניתן לטפל בה על הצד הטוב ביותר? הנה התשובות.

מה הבעיה עם עודף חומציות בקיבה?

עודף חומציות בקיבה גורם לתסמינים מציקים רבים, כגון צרבת, כאבי בטן, כאבים לאורך הגרון ובית החזה ולעיתים גם עלול לגרום לפגיעה בקול ובריאות הפה. מעבר לזאת, כאשר הקיבה שלנו חומצית יתר על המידה לתקופה ארוכה, רירית הקיבה שמצפה אותה בחלקה הפנימי עשויה להיפגע ולפתח דלקת כרונית שפוגעת בה עד להופעת פצע כואב ומדמם בה (כיב פפטי).

להתפתחות הכיב תורם גם חיידק שנמצא אצל מרביתנו בגוף (הליקובקטר פילורי) ושנוטה להיצמד לרירית הקיבה. ברגע שהוא מתחיל להיות פעיל (הדבר קורה רק אצל חלק מהאנשים ומסיבות שאינן ברורות), הוא מגביר את רגישותה לחומציות ומביא להחמרה של הדלקת. עודף החומציות בקיבה משפיע באופן ישיר גם על החלק הראשון של המעי, מה שעלול להביא להתפתחות כיבים בדופן שלו.

בנוסף, עודף החומציות בקיבה, בשילוב עם בעיות שונות שעלולות להתפתח גם בשסתום שבין הקיבה לוושט, עשוי לגרום גם להתפתחות של דלקת כרונית בוושט, מה שמגדיל את הסיכוי להתפתחות ממאירויות במקום.

מה גורם לחומציות גבוהה בקיבה?

אצל כל אחד מאיתנו עלול להתפתח מצב של עודף חומציות בקיבה לאורך השנים. יש כאלו שסובלים מכך מגיל צעיר יחסית ואילו אצל אחרים התסמינים יופיעו בגיל מאוחר. הסיבות להתפתחות התופעה כוללות:

  • הרכב תזונתי – ישנם מאכלים שמעודדים את תאי הקיבה להפריש יותר חומצה, כגון מאכלים שומניים.
  • אופי צריכת המזון – צריכת ארוחות גדולות מדי לאורך זמן, מרגילה את תאי הקיבה להפריש יותר חומצה, מה שבא לידי ביטוי גם בזמנים שבין הארוחות.
  • קפאין, אלכוהול ועישון – צריכה של כל אחד מהם ביחד או בנפרד, מסוגלת להגביר את הפרשת החומצות מרירית הקיבה, במיוחד כאשר הקיבה אינה מעכלת מזון (ואז היא חשופה ביותר לנזקים).
  • שינויים הורמונליים – כגון הריון, גם כן גם יכולים לגרום למצב שכזה.
  • גיל – נמצא כי לאורך השנים הסיכוי לעלייה ברמת החומציות בקיבה עולה, ככל הנראה על רקע הורמונלי או עצבי.

בנוסף, גם החיידק הליקובקטר פילורי, מסוגל לא רק להגביר את הנזקים של קיבה חומצית אלא אף לגרום לכך בעצמו, ככל הנראה עקב פעולתה של מערכת החיסון כנגדו ברגע שהוא הופך לפעיל.

כיצד ניתן לטפל בעודף חומציות בקיבה?

הרפואה המערבית-קונבנציונלית מטפלת בעודף חומציות בקיבה על ידי תרופות נוגדות חומצה ולעיתים גם בשילוב של תרופות נוספות כגון אנטיביוטיקה. הטיפולים הללו מאוד יעילים בהעלמת התסמינים, אך לא תמיד פותרים את הבעיה לצמיתות. לכן, מומלץ מאוד לשלב עם הטיפול הרפואי גם טיפולים משלימים, כשאחד היותר מומלצים שבהם הוא רפואה סינית.

הרפואה הסינית מצטיינת בפתירת הבעיה מהיסוד ולא רק בטיפול בתסמינים, מה שהתרופות הקונבנציונליות מתקשות להשיג. היא מתבססת על עקרונות תזונה עתיקים ושימוש בצמחי מרפא, שתי שיטות מוכחות שאפשרות לאזן את רמת החומציות בקיבה בצורה מהירה ויעילה. השיטות הללו יעילות מאוד גם בהעלמת בעיות קיבה נוספות ואף כטיפול תומך כנגד חיידק ההליקובקטר פילורי ובתסמינים שלו ברגע שהוא הופך לפעיל.

טיפול אפשרי נוסף הוא דיקור סיני ואינספור מטופלים מעידים כי הוא תרם להם בצורה משמעותית. טיפולי הרפואה הסינית מתאימים לכל גיל ולכל מצב רפואי, לא טומנים בחובם תופעות לוואי כלשהן ולא מתנגשים עם הטיפול הרפואי שמקבלים. בהחלט שווה לנסות.