אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

פגיעה עצבית, אובדן כושר עבודה וכל מה שביניהם

החיים לא צפויים, ויכולים בהרבה מאוד מקרים להפתיע אותנו. כך לדוגמא, אנשים עובדים עם שגרת חיים די ברורה ויציבה – יום אחד בהיר יכולים למצוא עצמם חלילה בתאונה או בהסתבכות כזו או אחרת, שעלולה להביא אותם עד לכדי מצב של פגיעה עצבית שתביא לאובדן כושר עבודה. אמנם, אין ספק כי מדובר במקרים מאוד קשים – אבל בכל זאת אפשר להקל עליהם ואפילו להשיג פיצויים על כך, זאת על ידי השגת תביעה. בכתבה זו, המומחים שלנו יסבירו לכם כל מה שצריך לדעת על נושא זה, אובדן כושר עבודה וכל הסובב סביב נושאים אלו.

 

חומרת פגיעה עצבית

רגע לפני שתחפשו אחר עורך דין שיוכל לסייע לכם בעניין תביעת אובדן כושר עבודה לעצמאי, הרי שעליכם להבין איך העניין עובד כאשר מדובר במקרים שונים של פגיעה עצבית. ובכן, נהוג לחלק פגיעה עצבית ל-5 דרגות חומרה:

  • דרגה 1 – פגיעה מינורית, כזו שאמנם גורמת נזק, אך נזק שאינו תמידי. פגיעה כזו ניתנת לשיקום מלא. 
  • דרגה 2 – פגיעה שמביאה נזק לרקמות העצב המקומיות. אולם, במידה והיה מענה רפואי מהיר ובזמן – הנזק יכול להיות זמני וניתן גם הוא לשיקום מלא.
  • דרגה 3 – פגיעה בחומרה בינונית, כאן כבר הנזק לעצב יהיה תמידי והשיקום יצליח לעזור רק בצורה חלקית.
  • דרגה 4+5 – דרגות 4 ו-5 כבר מתארות לנו מצבים בהם מדובר בפגיעה עצבית חמורה. לעיתים לא יהיה ניתן בכלל לשקם את העצב לגמרי, אך גם אם מתאפשר – כבר מדובר בניתוח ולא רק בשיקום.

 

פגיעה עצבית – מתי אפשר להגיש תביעה?

פגיעה עצבית בדרך כלל תתרחש כאשר מופעל לחץ לא רגיל על העצב. יש מגוון רחב מאוד של סיבות שעלולות לגרום לה, בין היתר כמו חשיפה תעסוקתית לרטט. לכן, ניתן להגיש תביעה בגין פגיעה זו בעקבות מגוון רחב מאוד של מקרים, כמובן במידה והמקרה הספציפי עונה על ההגדרה של תאונת עבודה. תאונת עבודה זו תאונה שהתרחשה במקום העבודה ובזמן העבודה או ההפסקה או לסירוגין, בדרך ממקום העבודה ובדרך למקום העבודה.

 

לסיכום

יש לא מעט מקרים שונים של תאונות עבודה, ביניהם גם כאלו שאפילו גורמים למצב של פגיעה בעצב. חשוב מאוד לדעת כי במקרים אלו יהיה בהחלט ניתן להגיש תביעה – ובדיוק לשם כך החלטנו להרחיב לכם בכתבה זו, ולהסביר לכם כל מה שעליכם לדעת על נושאים אלו.