אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

כל הסיבות לרכוש פירות העונה ומה אפשר להכין מהם?

אין כמעט ישראלי שלא אוהב לחגוג עם פירות העונה וירקות העונה להכנת מגוון של מתכונים. לכל עונה יש את הצבעים, הסוגים והייחודיות שלה ולכן חבל שלא לנצל את זה. שרוכשים את הירקות והפירות שגדלים באותה עונה ספיציפית, אפשר להנות מטריות, מגודל מרשים וכמובן שהטעם הרבה יותר דומיננטי וטעים. יש הבדל בין לאכול תפוז בשיא עונת החורף מיד אחרי הקטיף לבין תפוז שעמד במקררים לאורך כל העונה ונמכר בקיץ. יש הבדל בין לאכול אבטיח ישר מהשדה, אדום ומתוק, לעומת אבטיח מיובא שעבר דרך ארוכה.

 

כל עונה והיופי שלה

אז בפעם הבאה שאתם מזמינים ירקות מהחקלאי וגם פירות כמובן, הנה רשימה קטנה שתעזור לכם לבחור את המובחרים ביותר לפי העונה בשנה…

  • ינואר עד מרץ – בתחילת השנה הלועזית הפירות שנמצאים בשיא שלהם הם אפרסמון, תותים, קיווי, פומלה, תפוז, קלמנטינה ואשכולית… רובם עשירים בויטמין סי – נוגד חמצון סופר חשוב לחיזוקה של המערכת החיסונית.
  • אפריל עד יוני – באביב ובתחילת הקיץ תוכלו להנות מסברס מתוק וכיפי. זוהי תחילת העונה של המלון הכתום וכמובן השסק הטעים.
  • יולי עד ספטמבר – הקיץ מאופיין בשזיפים מרהיבים שמעולים למערכת העיכול, תאנה מדהימה אותה תוכלו לשלב כמעט בכל סלט ירוק וכמובן שאי אפשר בלי הדובדבנים הטעימים והמתוקים לצד פירות הקיץ המוכרים לכל ישראלי והם ענבים, מלון ואבטיח שהולכים מעולה בכל מצב, עם גבינה וגם ללא.
  • אוקטובר עד דצמבר- העונה של הגויאבות, הרימונים, האגסים ממש בשיאם.

 

מה אפשר להכין מפירות העונה

יש אינספור סוגים של מתכונים ורעיונות שאפשר לאמץ הביתה ביחד עם פירות, לקטנים וגם לגדולים…

  1. סלט פירות – כל מה שצריך זה לחתוך קטן קטן את פירות העונה לפי הטעם האישי שלכם. תמיד אפשר להוסיף לסלט גם תמרים, אגוזים, ומיץ תפוזים סחוט טרי. אם אתם מכניסים פנימה פירות שנוטים להשחיר, עדיף לפני כן לסחוט המון לימון ואז הסוכר הטבעי של הפירות, יאזן את החמיצות.
  2. פירות בתוך סלט ירקות – מדובר בשילוב מנצח. יש כל כך הרבה מתכונים. ניתן לבחור את העלים שאתם הכי אוהבים למשל חסה פריכה, אנדיב, רוקט וכיוצא בזה, להוסיף גבינה עם טעם דומיננטי כמו רוקפור או ברי, לשלב עם איזה פרי עונתי מתוק כמו ענבים, אפרסמון או תאנה. הרוטב צריך להיות מתקתק ואז יש ניגודיות מדהימה של טעמים המשתלבים בהרמוניה.
  3. גלידה ביתית – לא חייבים מכונת גלידה כדי להכין גלידה ביתית. כל מה שצריך זה בלנדר, חלב רגיל או תחליף חלב כמו חלב קוקוס, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, שמנת מתוקה וכמובן את הפירות שאתם הכי אוהבים. ניתן גם לשלב שבבי של קוקוס או קקאו, מייפל, סילאן, סוכריות לילדים ושאר תוספות.