נגעים בעור – זהו שם כולל למגוון רחב של תופעות חזותיות שמופיעות על גבי העור כלפי חוץ. תופעות אלה יכולות להיגרם בשל מגוון רחב של סיבות וכמובן שסיבות אלה יכולות להשתנות מאדם לאדם. יש מחלות עור ידועות שצריך לאבחן והופעת הנגעים תסייע להבין במה מדובר או ממה הנגעים נגרמו אך בהחלט יש גם לא מעט נגעים שיופיעו ללא כל סיבה נראית לעין ויהיה קשה מאד להתמודד עם הופעתם. נגעים אלה יכולות להיות נקודות אדומות, גירוי של ממש, גירודים, אדמומיות וסימנים של אלרגיה למרכיב כלשהו שהעור בא איתו במגע. אחת ממחלות העור המוכרות והפופולריות היא אטופיק דרמטיטיס שתוקפת בעיקר ילדים ואפילו תינוקות (למרות שיש גם לא מעט מבוגרים שחווים את התסמינים שלה) ולכן כאשר מתגים נגעים כלשהם בעור בדרך כלל קודם כל ייבדק האם מדובר במחלה זו.
איך מתמודדים כאשר מגלים נגעים בעור?
מכיוון שלא מעט תופעות חיצוניות על גבי העור יכולות להיחשב כנגעים – חשוב לשים לב לכל שינוי בצבע של העור, במרקם וכמובן בהופעת פצעים או נגעים ברורים. אם מדובר בילדים חשוב שהם ישתדלו ככל האפשר שלא לגעת, לשפשף או לגרד על מנת שלא לגרום לעצמם לנזק או לכאב של ממש. אין ספק שזה לא פשוט ואם אלה ילדים קטנים שהנגעים מציקים להם מאד הרי שחשוב לפעול מהר ככל האפשר ולמצוא כל דרך להקל עליהם. ברוב המקרים יהיה מדובר במחלת אטופיק דרמטיטיס וחשוב מאד להבין או לנסות לראות מתי הנגעים מופיעים על מנת לנסות למנוע אותם או את תנאי הסביבה שגורמים להם להתפרץ. אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות, למשל, נחשבת למחלה נפוצה מאד וחשוב מאד למצוא לה את דרכי הטיפול וההתמודדות הטובות ביותר על מנת להקל על תינוק קטן וכמובן כדי למנוע את החמרת המצב על ידו בגירודים או שפשופים של העור.
לדלות את המידע הנכון מהמקורות הנכונים
אין ספק שיש הרבה בלבול בכל מה שנוגע למחלות שהתסמינים החיצוניים שלהן הם נגעים בעור. לא תמיד קל לאבחן את המחלה המדויקת ובוודאי שלא תמיד מצליחים להגיע לרופא כאשר הנגעים כבר מופיעים ולכן מה שנשאר זה לתאר בפניו מה היה ואיך נראו הנגעים. חשוב לנסות להתחקות אחרי מה היו התנאים הסביבתיים שהיו בעת ההתפרצות, שכן יכול להיות שבמעקב כזה אפשר יהיה לגלות מתי ההתפרצות קורית וכך לפחות למנוע חלק מהטריגרים שגורמים לה. לא תמיד זה אפשרי ולכן חשוב להכיר מוצרים או תכשירים שיכולים להקל על הנגעים וליצור שכבת הגנה דקיקה שמונעת מהילד או מהתינוק להחמיר את המצב. ברגע שמוצאים רופא שיבצע את המעקב הוא יוכל להיות עם האצבע על הדופק ולבדוק את תדירות התפרצות הנגעים ולהציע דרכי התמודדות והקלה.